Activiteiten omgeving

Alles wat het Franse platteland zo speciaal maakt is in de nabije omgeving vertegenwoordigd. Er zijn vele charmante dorpen, lokale markten, kastelen, en uiteraard een ruim aanbod aan restaurants. En omdat we midden in het Natuurpark Livardos zitten, heeft dit alles een bergachtige setting met vele bossen en meren die gemakkelijk toegankelijk zijn.

Veel authentieke plaatsen in de omgeving zijn een bezoek waard zoals: Ambert, La Chaise Dieu, Brioude, Craponne en Allegre. Vooral Puy-en-Velay is wat ons betreft een aanrader. Maar ook de bekende berg Puy de Dome in het “Parc Des Vulcans” is zeker een dagtrip waard.

Ondanks dat de Auvergne nog redelijk vrij is van massa toerisme, zijn er voldoende activiteiten voor het gehele gezin om met gemak twee weken een “volle agenda” te hebben. Vanuit ons “thuisdorp” Arlanc kan er de toeristische trein door de bergen genomen worden naar La Chaise Dieu met haar mooie Abdij, bezienswaardigheden en restaurants.

Op dezelfde oude spoorlijn, maar de andere kant op, kan er een “fiets trein” gehuurd worden. Voor de aller kleinsten is een bezoek aan één van de grootste Amethisten velden van Europa, waar stenen gezocht, gehakt en gepolijst kan worden altijd een groot succes. Een uitdagend klimbos met twee moeilijkheidsniveaus is eveneens in de nabije omgeving. Veel (kinder) plezier is verzekerd bij de Roofvogelshow op Kasteel Roche Baron.

Verder tot de mogelijkheden behoren: Mountainbiken, Kanoën, Kayaking, Rafting, Zip-Lines en Paardrijden. Tot slot zijn er een aantal interessante musea in de directe omgeving.

Voor de actieve Wandelaars en Fietsers zijn er vele mogelijkheden om de omgeving te verkennen. In onze info-theek hebben we een uitgebreide selectie van routes en kaarten om u op weg te helpen. Voor de zwemliefhebbers zijn er recreatiemeren en zwembaden in de directe omgeving.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close